Reglarea ocluziei dentare cu dispozitivul digital de analiza T-scan III

T-Scan III - Analiza Ocluzala

Clinica Stomatologica DentalMobility → Ocluzia Dentara

T-Scan III - Analiza ocluzala computerizata

Parodontoza si scrasnitul din dinti (bruxismul) datorita ocluziei incorecte sunt cele mai frecvente cauze ale aparitiei retractiei gingivale si a mobilitatii dintilor.

Doar tratamentul complex prin care se regleaza ocluzia si se intareste suportul celular in care sunt mentinuti dintii poate sa ne dea rezultate.

Daca realizam doar tratament antimicrobian si ne canalizam doar pe igiena gurii riscam sa pierdem elementul cel mai important .

Pentru ca tesuturile din jurul implantelor dentare si ale dintilor sa se mentina in viata si sa nu se resoarba trebuie sa folosim tehnica de mentinere prin metode electromagnetice ale celulelor.

Chiar daca reusim sa regeneram tesuturile acestea pot fi din nou distruse cand o forta excesiva actioneaza de o maniera regulata asupra dintilor.

In majoritatea cabinetelor de stomatologie se regleaza ocluzia folosind doar hartie de articulatie colorata care va lasa niste semne fara sa stim nici ordinea in care se produc contactele intre dinti, nici intensitatea acestora si nici timpul de instabilitate necesar dezocluziei care reprezinta cheia relaxarii musculaturii masticatorii.

Daca nu folosim tehnici computerizate persoana care va decide ce dinte este inalt si ar trebui slefuit este din pacate nu dentistul ci pacientul care nu poate avea o imagine obiectiva si de multe ori indica dintele cauzal pe cealalta parte a gurii deoarece nu simte un prim contact de perioada foarte scurta care a precedat contactul ocluzal rezultat prin deviatia brusca a mandibulei pe care o sesizeaza.

Din aceasta cauza slefuirea selectiva care urmeaza doar indicatiile hartiei de articulatie fara mijloace electronice de obiectivare va face in multe cazuri mai mult rau.

Muschii masticatori nu se pot relaxa fara o inchiderea perfecta a dintilor. Apare o durere musculara difuza a capului care se poate extinde la nivelul gatului dand aspect de migrene rebele la tratament.

Video cu imaginea obtinuta cu T-Scan III:

Pacientii raman uimiti cat de repede dispar migrenele insuportabile si cat de relaxati incep sa se simta dupa o simpla slefuire selectiva a dintilor. Exactitatea garantata de computer este obligatorie la toti pacientii la care urmeaza sa se insereze sau deja s-a inserat cel putin un implant dentar.

consultatie