Electronic Doctor – regenerare tisulara cu electromagnetism

Regenerare Tisulara cu Electronic Doctor

Clinica Stomatologica DentalMobility → Electronic DoctorTehnica de regenerare tisulara cu electro-magnetism Electronic Doctor este patentata de medici stomatologi din echipa noastra si reprezinta rezultatul unor cercetari aprofundate asupra bolilor parodontale si a cauzelor acestora, asupra dinamicii celulelor regeneratoare in tesutul parodontal sau a efectului undelor electromagnetice asupra tesuturilor. Oferim pacientilor nostri posibilitatea de a stopa/preveni parodontopatia, evitand astfel pierderea dintilor naturali.

Principiul de functionare

Elementul inovator in acesta tehnica de tratament pentru parodontopatie este reprezentat de abordarea minim-invaziva (fara operatii chirurgicale, ci prin utilizarea curentilor electro-magnetici de intensitate si frecventa controlata care stimuleaza regenerarea tisulara). S-a demonstrat stiintific faptul ca un anumit camp electromagnetic declanseaza un puternic raspuns de auto-regenerare in zonele in care este aplicat prin atragerea in acea zona a unui numar mare de celule mezenchimale nediferentiate autologe. Proliferarea acestor celule in jurul dintilor va face posibila regenerarea tesutului osos  si  a gingiilor, eliminand astfel mobilitatea dentara, retractia gingivala sau sangerarile gingivale.

Aplicatii in stomatologie

Electronic Doctor este tehnica in jurul careia am dezvoltat tratamente minim-invazive pentru urmatoarele afectiuni:

De asemenea, sedintele Electronic Doctor sunt recomandate pacientilor care urmeza sa fie supusi operatiilor de implant dentar sau grefa osoasa. Avand ca rezultat imbunatatirea calitatii osului alveolar si a tesuturilor peri-dentare si peri-implantare moi, terapia cu Electronic Doctor creste sansele de osteointegrare a implantului dentar si mareste gradul in care o grefa osoasa este asimilata de pacient.

Etapele tratamentului cu Electronic Doctor

Pentru a maximiza rezultatele, sedintele de regenerare tisulara cu Electronic Doctor vor fi precedate de tehnici stomatologice cu care pacientii DentalMobility sunt deja familiari. Mai jos enumeram planul de tratament pentru un pacient care sufera de parodontopatie:

  • Diagnosticarea » identificarea zonelor in care pierderea osoasa se manifesta agresiv; masurarea gradului de mobilitate dentara pe toti dintii;
  • Imbunatatirea igienei orale » detartraj laser;
  • Reglarea ocluziei dentare cu senzori de forta controlati de calculator » (T-Scan III)
  • Stimularea regenerarii tisulare cu Electronic Doctor » (1-2 sedinte/saptamana pentru 3-5 saptamani)

Cazuri clinice

Pacient parodontoza: C.F. 57 ani

Inainte de tratamentDupa tratament

Pacient parodontoza / mobilitate dentara: S.V. 52 ani

Inainte de tratamentDupa tratament

Pacient Periimplantita: B.I. 65 ani

Inainte de tratamentDupa tratament

Pacient granulom apical: A.C. 48 ani

Inainte de tratamentDupa tratament

Pacient granulom apical: A.C. 48 ani

consultatie