Simptome, Cauze, Diagnosticare si Tratament pentru Parodontoza

Tratament Parodontoza

Clinica Stomatologica DentalMobility → Parodontoza

  • Prin folosirea metodelor de regenerare gingivala tratam parodontoza, nu doar simptomele acesteia!
  • Tratamentul pentru parodontoza Electronic Doctor este minim-invaziv (fara bisturiu, fara durere);
  • Celulele regenerative, aflate in numar infinit in corpul dvs., vor lupta cu boala parodontala!
  • Mentinerea in timp a rezultatelor obtinute in urma tratamentului nu implica costuri suplimentare!
  • Tratamentul afectiunilor parodontale cu dispozitivul Electronic Doctor este recomandat tuturor pacientilor!

Parodontoza

Paradontoza, asa cum este cunoscuta de cei mai multi, este o boala grava a tesuturilor gingivale ce se manifesta prin distrugerea osului ce sustine dintele. Parodontoza poate aparea la un singur dinte sau la mai multi dinti.

Gingia reprezinta elementul cel mai sensibil si cel mai usor de distrus la nivelul cavitatii bucale.

Sangerarea gingivala sau gingivita reprezinta prima etapa a parodontopatiei (parodontozei), care determina mobilitatea dentara.

Gingia sanatoasa are culoarea roz si este bine atasata de dinti, papila este integra si nu sangereaza la periajul dentar. Primul semn al imbolnavirii gingiei este reprezentat de o sangerare usoara. In timp, gingia se inroseste si devine mai sensibila, lucru ce poate conduce la o deteriorare mult mai grava a tesuturilor de sustinere ale dintilor. Astfel pot aparea pungile gingivale, detritusurile se pot infiltra sub marginea gingivala neputand fi oprite si inaccesibile periajului dentar, de unde rezulta distructia osului ce sustine dintele.

Toate acestea conduc la aparitia mobilitatii dentare sau a dintilor mobili. Daca parodontoza nu este tratata nici acum, dintii mobili vor fi pierduti.

Tratamentul parodontozei

Dintii sunt mentinuti pe arcade de un tesut de sustinere specific, numit tesut parondontal, in componenta caruia intra osul alveolar, ligamentele parodontale si cementul radicular. Afectarea acestor componente, si in special distrugerea (rezorbtia) osului de sustinere, genereaza in timp mobilizarea dintilor.

Tratamentul mobilitatii dentare presupune implicit tratarea imbolnavirii parodontale prin indepartarea factorilor cauzatori si stimularea regenerarii tisulare.

Principala abordare a tratamentului pentru parodontoza presupune adoptarea unei igiene orale corespunzatoare. Aceasta este esentiala pentru metinerea dintilor pe arcade, insa nu este intotdeauna suficienta. In ajutorul sau pot veni o serie de tehnici aditionale, cum sunt depistarea electronica si indepartarea contactelor ocluzale imperfecte (reglarea ocluziei), stimularea regenerarii tisulare prin aplicarea unui camp electromagnetic la nivelul celulelor parodontale, si stimularea regenerarii tisulare prin tehnica electromagnetica.

» Reglarea ocluziei

Conform stomatologiei moderne, ocluzia dentara reprezinta relatia dintre dintii superiori si cei inferiori cand se afla in contact functional, precum in cursul masticatiei. Felul in care suprafetele dentare care iau contact in timpul masticatiei, numite suprafete ocluzale, se impreuneaza influenteaza sanatatea dintiilor, tesutului parodontal, muschiilor masticatori, si articulatiei temporomandibulare. Cand apar contacte ocluzale imperfecte sunt afectate toate aceste structuri, ducand la diverse complicatii printre care se numara si mobilitatea dentara. In tratamentul pentru parodontoza, reglarea ocluziei are un rol foarte important.

Traditional, contactele dentare imperfecte sunt depistate in cabinetul stomatologic cu ajutorul „hartiei de articulatie”. Acesta tehnica este insa una subiectiva, si nu poate evidentia contactele patologice ce apar in dinamica.

Aparatul T Scan III de ocluzie digitala foloseste o tehnologie de ultima generatie care permite detectarea electronica a contactelor patologice atat in repaus, cat si in dinamica. In plus, el evidentiaza fortele care iau nastere in cursul contactelor dentare la nivelul fiecarui dinte in parte, forte care scapa de multe ori testului clasic cu „hartie de articulatie”. Studiile au demonstrat ca eficacitatea masuratorilor cu T Scan III depaseste 90%.

Dupa identificare contactele imperfecte sunt usor indepartate prin frezare.

» Stimularea regenerarii tisulare cu electromagnetism

Noua metoda brevetata ajuta la prevenirea sangerarilor gingivale si a mobilitatii dentare. Aceasta metoda consta in stimularea unui rezervor infinit de regenerare, propriile celule ale pacientului. Acestea vor fi atrase catre zona distrusa printr-un mecanism fizic care nu necesita contactul tesutului gingival cu vreo substanta straina organismului, avand 3 avantaje majore:

 

  • lipsa riscului de aparitie a efectelor adverse,
  • este o tehnica minim invaziva, nu sunt necesare interventii chirurgicale care ar distruge potentialul de regenerare in zona,
  • folosirea propriilor celule regeneratoare ale pacientului care sunt in numar infinit si nu costa nimic

 

In urma unei diagnosticari folosind echipamente de ultima ora, medicul parodontolog va decide daca dintele afectat poate fi salvat. De cele mai multe ori pot fi salvati dintii cu un grad de mobilitate madie-mare. Medicul dentist va decide secventa de utilizare a tehnicii de regenerare ca urmare a consultului clinic si radiologic. In functie de evolutia clinica se decid tipurile de principii active incorporate.

Se recomanda ca aceasta metoda sa fie utilizata chiar inainte de aparitia unei sangerari gingivale, fiind eficienta in prevenirea parodontopatiei sau a mobilitatii dentare. Trebuia precizat faptul ca nu pot apare reactii nedorite datorita faptului ca nu exista nici un contact direct intre substanta activa si tesuturile peridentale.

Parodontoza poate fi tratata folosind aceste tehnici moderne. Evitati pierderea dintilor naturali urmand un tratament pentru parodontoza care s-a dovedit a fi foarte eficient!

consultatie