Informatii generale despre metodele folosite de medicii specialisti parodontologi din clinica noastra

Parodontologie

Clinica Stomatologica DentalMobility → Parodontologie

De ce sa alegeti DentalMobility pentru tratamentul bolii parodontale

  • Avem o echipa de specialisti parodontologi care sunt la curent cu ultimele tehnologii si tehnici folosite in acest domeniu;
  • Stimulam regenerarea tesuturilor si astfel tratam boala parodontala, nu doar simptomele acesteia.
  • Procedeul de stimulare a regenerarii prin electromagnetism este patentat de medicii din echipa noastra si aprobata de CE, fiind clasificata ca MEDICAL DEVICE CLASS 2

Tratamentul parodontozei se realizeaza in majoritatea cabinetelor din Romania printr-o interventie chirurgicala despre care putini stiu ca are indicatie doar in foarte putine cazuri. Este adevarat ca tartrul trebuie curatat in totalitate dar acest lucru nu obliga medicul  la deschiderea unui lambou la nivelul gingiei.

Devine evident ca daca se deschide chirurgical un lambou la nivelul gingiei, pe langa curatarea tartrului se vor distruge prin incizie putinele celule regeneratoare ramase si de fapt aceasta interventie chirurgicala costisitoare nu face decat sa condamne dintele respective la extractie dupa cativa ani.

De asemenea introducerea de os artificial in jurul dintilor a fost demonstrata  stiintific ca fiind ineficienta si a fost de asemenea demonstrat ca aceasta in general face mai mult rau decat bine.

Cu conditia eliminarii totale a placii bacteriene  pe care o putem asigura dupa utilizarea laserului Lightwalker am obtinut rezultate mult mai bune la pacientii la care nu am realizat deschiderea lamboului chirurgical ci am stimulat proliferarea propriilor celule regenerative restante prin stimuli electromagnetici  patentati de membrii echipei noastre.

Practic, recomandam ca niciodata sa nu se inceapa prin procedurile chirurgicale de deschidere de lambou gingival sau inserare de os artificial ci sa se incerce stimularea celulelor proprii regenerative dupa curatarea totala a placii dentare.

Doar dupa finalizarea acestui  tratament regenerativ  vom avea dreptul  sa indicam proceduri chirurgicale parodontale sau, si mai sigur, implante dentare in locul dintilor care nu au reactionat la tratament deoarece evident toate celulele regenerative din jurul acelui dinte fusesera distruse de catre infectia bacteriana.

Din sutele de pacienti pe care i-am tratat folosind in stadiul initial al tratamentului aceste proceduri stimulative ale propriei regenerari am reusit sa reducem foarte mult procentajul dintilor cu mobilitate accentuata, care au ajuns la proceduri chirurgicale (chirurgie parodontala sau implant dentar).