Informatii generale despre folosirea anesteziei generale in clinica stomatologica DentalMobility

Anestezia generala in stomatologie

Clinica Stomatologica DentalMobility → Stomatologie cu Anestezie Generala

Ce este anestezia generala?

Anestezia generala in stomatologie reprezinta o stare controlata de inconstienta care elimina discomfortul fizic si/sau psihic ce poate fi resimtit de pacient in cursul unei interventii chirurgicale stomatologice. Un medic anestezist poate utiliza, in functie de indicatii, diverse substante medicamentoase pentru a induce anestezia generala.

Cui ii este recomandata anestezia generala?

Acest tip de anestezie este indicat persoanelor necooperante, anxioase sau cu mare frica fata de interventiile chirurgicale. De asemenea, anestezia generala poate fi recomandata si in cazul copiilor sau persoanelor cu nevoi speciale care urmeaza a fi supuse unor interventii semnificative.

Totodata, anestezia generala poate fi efectuata in orice tip de manevra stomatologica, nu doar in cazul interventiilor chirurgicale, daca pacientul o solicita din diverse motivatii.

Este sigura anestezia generala?

Desi exista unele riscuri asociate cu aceasta procedura, ea poate fi utilizata in siguranta si eficient atunci cand este efectuata de catre un medic specialist intr-o unitate medicala echipata corespunzator. De asemenea, vor fi loate toate masurile de precautie necesare in cazul putin probabil de aparitie a unei complicatii – personal medical bine pregatit va monitoriza pe tot parcursul interventiei starea pacientului, fiind gata sa intervina in orice moment.

Cum se efectueaza?

Clinica noastra este dotata cu aparatura de ultima generatie pentru efectuarea tuturor tipurilor de manopere necesare in stomatologie. In cazul pacientilor care necesita (ex. pentru interventiile de chirurgie cosmetica) sau solicita in mod expres (pentru orice tip de manopera stomatologica) aplicarea anesteziei generale, aceasta va fi efectuata prin injectare intravenoasa a substantei active care va induce somnul. Injectarea va fi realizata de un aparat special numit Injectomat. La sfarsitul interventiei, aparatul va injecta o solutie medicamentoasa ce va determina trezirea pacientului. Practic, dupa operatie, pacientul este trezit si dupa recapatarea starii complete de constienta poate parasi clinica.

consultatie