Metoda de albire a dintilor cu laser stomatologic

Albire Dentara Laser

Clinica Stomatologica DentalMobility → Albirea Dintilor

Multi oameni considera ca a avea dintii albi este un lucru de dorit, un lucru in care merita sa investeasca. Este aproape imposibil ca un pacient sa nu fi auzit macar de un tratament pentru albirea dintilor, din cele disponibile pe piata romaneasca. Totusi, de cele mai multe ori, informatiile despre albirea dintilor pe care pacientii le gasesc pe internet sau le primesc prin intermediul reclamelor TV sunt incomplete, sau chiar gresite. Nu toate metodele de albire dentara sunt sigure pentru pacient iar rezultatele obtinute sunt de multe ori sub nivelul asteptarilor pacientilor.

Folosirea pastelor de dinti si gelurilor pentru albire chimica sunt cele mai cunoscute si promovate metode de a obtine zambetul perfect. Totusi, eficienta acestor metode nu este atat de ridicata pe cat v-ati astepta. Asta deoarece culoare dintilor nu este data doar de smaltul dintilor, ci si de tesuturile din interiorul acestora (dentina, vase de sange din pulpa dentara). Pentru o albire in profunzime a dintilor trebuie sa mergeti la medicul stomatolog. 

Clinica noastra realizeaza proceduri de albire dentara sigure pentru pacient si cu un grad ridicat de eficienta. Folosirea celei mai noi tehnologii laser pentru albirea dintilor nu doar ca faciliteaza obtinerea rapida a rezultatelor, dar este si mult mai sigura pentru pacienti.

Aparatura laser LightWalker, folosita in clinica noastra pentru albirea minim invaziva a dintilor, face posibila albirea dentara fara a folosi geluri cu concentratii mari de agent de albire (peroxid de hidrogen, peroxid de cardamida, etc..). Acest lucru se traduce prin riscuri reduse pentru pacient, dat fiind faptul ca in concentratii mai mari de 16%, aceste substante sunt nocive pentru dinti si gingii.

Chiar si folosind geluri cu concentratii reduse de substanta activa, albirea dintilor folosind laserul LightWalker este mai rapida. Rezultatele sunt vizibile dupa prima sedinta de albire dentara, care nu dureaza mai mult de cateva minute.

Rezultatele bune se datoreaza gradului de absorbtie in gelul de albire pe care lumina laser generata de LightWalker il are. Gradul ridicat de absorbtie in gel accelereaza reactia substantei active cu tesutul dintelui fara a incalzi tot dintele, actionand doar asupra gelului. Albirea dintilor cu laser normal incalzeste tot dintele, provocand daune atat dintelui (in special smaltului), cat si tesuturilor care il inconjoara.

Din cauza expunerii dintelui si implicit a tesuturilor inconjuratoare la temperaturi ridicate, pacientii vor simti dureri in urma sedintei de albire. Aceste dureri sunt semnele evidente ale lezarii tesutului dur si pulpei dentare.

Sensibilitatea dentara este un alt efect nociv al procedurii de albire prin metode clasice, disponibile in majoritatea cabinetelor stomatologice. In cazul albirii dintilor folosind LightWalker nu trebuie sa va faceti griji pentru o eventuala sensibilitate crescuta care sa apara in urma procedurii. Nici dintii si nici gingiile nu sunt afectate de albirea cu laserul LightWalker.    

consultatie